Vanliga frågor

Här hittar du svar på de mest förekommande frågorna som skolor, lag och föreningar skickar till oss.

“Kan vi handla även om vi inte är en förening eller skola?”

Ja! Vem som helst får lov att tjäna pengar genom att sälja våra servetter, däremot kan ni vara skyldiga att betala skatt för er försäljning då detta möjligtvis inte faller under Skatteverkets regler för “Ersättning till Skolklasser”. På beställningssidan Beställ servetter fyller ni då i t.ex. “Inget” under fliken “Förening/Skola”.

“Vad kostar en servettförpackning?”

En servettförpackning kostar 10 kr / st som ni sedan säljer för 20 kr / st. För era kunder blir det samma pris som för “vanliga servetter” i den lokala livsmedelsbutiken, skillnaden är att 10 kronor går oavkortat till er! När ni beställer servetter kan ni tänka att varje förpackning ger er 10 kronor vinst.

“Hur beställer vi?”

Gå in på fliken Beställ servetter, välj vilken design ni vill ha (Geo White, Rose Pensé eller Flower) och hur många förpackningar ni vill ha per design. Fyll därefter i era kontaktuppgifter och inom 3 arbetsdagar har ni servetterna hos er – redo att säljas! Det går bra att beställa via mail (Support@femtioprocent.nu) eller att ringa oss (040 631 43 10)

“Hur lång är leveranstiden?”

Vanligtvis levererar vi på två till tre arbetsdagar (1 arbetsdag söder om Gävle). Befinner ni er i närheten av Malmö så kom gärna förbi och hämta. Glöm bara inte att skicka ett mail eller ringa oss för att dubbelkolla så att vi är på plats.

“Är servetterna naturvänliga?”

Ja! Alla våra servetter är certifierade av Rainforest Alliance och paketeringen är certifierad av FSC, vilket innebär att servetterna är snälla mot naturen i alla led. Här kan du läsa mer våra naturvänliga servetter!

“Tjänar vi 50% av all försäljning?”

Ja! När idén om Femtioprocent.nu skapades så var tanken att kunna dela på förtjänsten. För att kunna ge bort 50% av vinsten direkt till er kassa så har vi designat allting själva; allt från designen på servetterna ända till själva hemsidan, vi har egen lagerhållning och även egen kundservice på kontoret. Allt för att kunna ge er bästa möjliga service och förtjänst! Frågor eller önskemål? Kontakta oss

“Det blev fel, vad gör vi?”

Skicka ett mail till support@femtioprocent.nu eller ring oss på 040 631 43 10 så kommer vi fram till en bra lösning tillsammans.

“Hur betalar vi?”

Alla beställningar betalas med faktura som skickas till er några dagar efter att ni har gjort er beställning på denna hemsida. Ni har hela 45 dagar på er att betala fakturan. Om ni väljer direktförsäljning så kan ni sälja i lugn och ro, om ni väljer att sälja via beställningslistor så behöver ni inte tänka på det.

“Var kan ni skicka servetterna?”

Vi skickar servetter till alla städer i hela Sverige, helst till en företagsadress / skoladress då det kan bli svårt att ta emot din beställning på en vanlig hemadress. I kassan ser ni alltid kostnad för ombudspaket (hemadress) och företagspaket (företagsadress).

“Vad kostar frakten?”

Fraktkostnader anges alltid i kassan och räknar automatiskt ut hur mycket er beställning väger och vilket alternativ som blir bäst för er. Ni har alltid möjlighet att hämta direkt på vårt lager (Limhamnsvägen 110, Malmö). Det finns två olika fraktpriser; ombudspaket (hemadress) och företagspaket (företagsadress).

“Kan vi sälja med beställningslistor?”

Ja, självklart! Gå in på Säljmaterial och ange till vilken adress vi ska skicka det. Det går bra att ange företagsadress eller en hemadress. Det finns även möjlighet att få digitalt informationspaket som ni kan ta med er på föräldramöten och liknande (scrolla ned på sidan Säljmaterial).

“Vad är det minsta vi kan sälja?”

En servettförpackning, men de minsta beställningsvolymerna brukar vara runt 200 förpackningar och de största beställningarna brukar varar runt 1800-2000 förpackningar.

Grafik

På femtioprocent.nu använder vi grafik från bland annat Subtle Patterns

Femtioprocent.nu startades av föräldrar

Föräldrarna tröttnade helt enkelt på att sälja kakor och strumpor till låg marginal. Själva idén till att ge hälften av vinsten tillbaka till laget eller klassen uppkom i själva verket på ett föräldramöte när föräldrarna själva var tvungna att köpa de sista tulpanerna som inte gick att sälja – hela 30st per familj!