10 tips för att tjäna pengar till laget

Vill ert lag starta en försäljning för att kunna åka på turnering, handla nya tillbehör, åka på skolresa eller har ni något gemensamt mål för laget, klassen eller föreningen som ni vill uppfylla?

Tjäna pengar till laget nu eller scrolla ned för att ta del av typiska frågeställningar och tips för försäljning.

Tips nummer ett: Tänk långsiktigt

När ni börjar kolla efter olika aktörer som kan ge er produkter eller tjänster att sälja så bör ni tänka på två saker; är detta någonting vi kan sälja fler än en gång och är produkterna användbara för köparna?

Tips nummer 2: Hur mycket pengar behöver ni tjäna?

Innan ni börjar sälja bör ni ha en exakt uppfattning om hur mycket pengar ni behöver tjäna och hur många produkter eller tjänster som detta innebär att ni måste sälja under er säljperiod.

Tips nummer 3: Hur många kan sälja?

När ni vet hur mycket pengar till behöver tjäna för utflykten, klassresan eller turneringen så kan ni börja räkna på hur många personer i klassen eller laget som kan sälja produkten eller tjänsten. Summa ni behöver tjäna ÷ antal personer som kan sälja ger er en uppfattning om produkten eller tjänsten passar just ert lag eller klass.

Tips nummer 4: Hur mycket måste ni sälja?

Om ert lag eller klass måste samla ihop 30,000kr för en resa som ni vill göra och ert lag eller klass har 20 elever så måste varje elev sälja för 1500kr netto (ren vinst).

Om aktören ni har valt som leverantör av produkt eller tjänst ger er 30% av det ni säljer så innebär det att varje elev måste sälja för 2550kr/person. Ni måste med andra ord sälja för hela 51,000kr för att kunna uppnå era mål, dessutom med produkter som era nära och kära kanske inte ens uppskattar.

Tips nummer 5: Är produkten/tjänsten uppskattad?

Om produkten eller tjänsten är uppskattad av köparen (med andra ord; inte påtvingad) så kommer ni att kunna bygga ett långsiktigt förhållande med köparen, vilket inte fungerar om produkten/tjänsten inte är uppskattad och köps endast “för att vara snäll”. Så blicka tillbaka på nummer 1 i ‘tips för att tjäna pengar till laget’ vilket är: tänk långsiktigt

Tips nummer 6: Beställningsformulär eller direktleverans

Denna punkten är en av de viktigaste som vi har förstått det. På tidigt 90-tal var det populärt med jultidningar som man beställa i via beställningsformulär och sedan levererades produkterna efter lång tid, vilket fortfarande är ganska standard i denna branschen. Hur omständig får försäljningen bli och hur snabbt kan ni komma igång? Har ni tid att först ta emot beställningar, synka dem och sedan leverera produkten?

Tips nummer 7: Hantering av stora kontanter

Vid försäljning av produkten eller tjänsten så tas kontanter emot, antingen för beställning eller direktförsäljning (dvs. pengar mot vara direkt). Ni bör vara medvetna om priset per produkt och hur stora summor kontanter eleverna kommer att bära runt på under sina försäljningsrundor och dessutom hur enkelt det kommer att vara för dem att agera kassörer. Ju mindre och fler valörer, desto säkrare och enklare hantering.

Tips nummer 8: Hur snabbt kan ni komma igång?

Hur lång leveranstid är det från det att ni har gjort en beställning tills dess att ni har produkterna i er hand? Detta är mycket viktigt för er planering då de flesta försäljningsperioder bara varar i några veckor, vilket gör att ni måste planera er försäljning i god tid och ha kontinuerlig uppföljning under tiden, speciellt om ni har valt att använda beställningsformulär.

Tips nummer 9: Hur enkelt är det att upprepa försäljningen?

När ni har nått era mål efter en lyckad försäljningsperiod så är det oftast dags för nya mål nästa år. Hur enkelt är det att göra en likadan/uppdaterad beställning på fjolårets lyckades försäljning? Måste ni göra om hela beställningsprocessen igen eller finns det en smidig lösning för återkommande försäljningar?

Tips nummer 10: Är produkten/tjänsten lättsåld?

Det är mycket viktigt att veta hur lättsåld produkten/tjänsten tros vara. En produkt som ger er förhållandevis mycket pengar per produkt är oftast en större investering än en billigare produkt och innebär att den även måste tänkas över längre, och kanske inte ens är möjlig att sälja direkt vid dörren.

En servett för 20 kronor eller en popcornmaskin för 390 kronor, vad är enklast att sälja och vad ger mest vinst per krona?

10 tips för att tjäna pengar till laget

…Är ni redo att starta er försäljning?