Naturvänliga servetter ger en bättre framtid för alla.

Våra servetter är certifierade av FSC & Rainforest Alliance.

När ni säljer våra servetter kan ni vara säkra på att servetterna ni håller i era händer är tillverkade från hållbara skogsbruk som tryggar välfärden för de arbetande människorna och skyddar djurliv. Tillverkningen sker inom EU.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance är en symbol som hjälper både företag och konsumenter att bidra till en hållbar framtid miljömässigt, socialt och ekonomiskt. För att bli certifierad av Rainforest Alliance måste företaget följa stränga regler som har skapats för att skydda ekosystemet, välfärden och för att förbättra produktiviteten.

  • Skyddar skogar
  • Skyddar djurliv
  • Minskar fattigdom
  • Bättre affärsmetoder vilket skyddar naturresurser
  • Bromsar klimatförändringar

Vill du veta mer? Läs på deras hemsida om hållbart skogsbruk

Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council (förkortat FSC) är en oberoende miljöorganisaion som arbetar hårt för socialt ansvarstagande och hållbar miljö för bruk av all världens skog. Detta sker genom att de certifierar aktörer med en FSC-certifiering. De som blir certifierade följer deras regler för spårbarhet och skogsbruk och får då märka sina produkter med FSC.

När ni handlar hos Femtioprocent.nu kan ni vara säkra på att våra servetter kommer från snälla skogsbruk, med andra ord skogsbruk som respekterar både människor och miljön. Skogen är väldigt viktig för världen, den ger oss frisk luft, rent vatten och saktar ned den globala uppvärmningen.

Vi har valt att FSC-certifiera våra servetter då vi vill vara med och stödja en hållbar framtid för människor och miljön.

Vill du veta mer? Läs på deras hemsida om certifieringen

Idag kan du vara lite extra stolt! Produkter du håller i handen hjälper våra barn i skolan och föreningslivet att förverkliga sina drömmar.